Pravilna prehrana

Plavanje je zahtevna kardiovaskularna vadba ob kateri izgoreva veliko število kalorij. Pol ure intenzivnega prsnega plavanja vas bo tako “prikrajšalo” za 300-400 kalorij, medtem ko zahtevnejša, karvelj in metuljček, za dobrih 500 kalorij. Še tako kvaliteten trening pa brez pravilne prehrane ne bo imel svojega učinka, pa naj si bo špornik še tako zagnan in discipliniran.

pravilna_prehranaObrok po treningu je tako za vse, ki ste športno aktivni, najpomembnejši obrok dneva, seveda poleg zajtrka. Uro ali dve pred plavanjem naj bi tako zaužili nekaj lahkega in energetsko polnega, na primer kosmiče in sadje, kruh z marmelado ali testenine. Običajno pa naj bi se na krožniku plavalca, po napornem treningu, znašli ogljikovi hidrati (kruh, krompir, testenine) in proteini. Seveda ne smemo pozabiti na tekočino, ki smo jo med treningom izgubili. Ta naj vsebuje potrebne elektrolite in soli, ki igrajo pomemben del v delovanju našega organizma.

Zdrav energetski napitek:

Z zdravim  napitkom si je mogoče v zelo kratkem času pripraviti polnovreden in okusen obrok, v katerem boste zaužili vse potrebne hranilne snovi, ki so potrebne za optimalno delovanje vašega telesa.

  • 250 ml kokosovega mleka (ovsenega, mandeljevega, riževega napitka)
  • pest ovsenih, pirinih ali sojinih kosmičev
  • 1 banana
  • pest oreščkov (madelj, lešnik, brazilski orešček)
  • polovica jabolka
  • 3 suhe slive
  • ščepec cimeta

Zelo enostavno. Banano in jabolko razrežete na koščke, in s pomočjo paličnega mešalnika, zmiksate do gladke zmesi. Dodate pest kosmičev, oreščkov in suhe slive ter zalijete s kokosovim mlekom. Za piko na i dodajte še ščepec cimeta.

Pa dober tek! 🙂

Prijavi se na plavalni tečaj!

Prvi trening je za pokušino in je zato brezplačen 🙂

Plavanje - footer signup
V preteklosti sem že plaval/a ali tekel/la ali nordijsko hodil/a pri Pulz športu *
Termin *
Paket *
Plačati želim
reCAPTCHA

Podari športni darilni bon

 


Prijavi se na Pulzove e-novice

Zaupaj nam svoj e-poštni naslov in bodi vedno na tekočem. Prejmi obvestila o dogodkih, novostih, …

Naši partnerji in stranke