Hujšanje s plavanjem

Si želite izgubiti odvečno maščobo s plavanjem? Niste edini. Nekaj dodatnih kilogramov sicer nima tolikšnega vpliva pri vadbi plavanja kot pri teku in kolesarjenju, zato je plavanje super vadba za fit telo in zdravje.

Hjušanje s plavanjem

Za izgubo teže moramo ustvariti kalorični primanjkljaj – porabiti moramo več kalorij kot jih vnesemo v telo. Primanjkljaj ne sme biti prevelik, ker bo vadba manj učinkovita (hitreje bomo utrujeni) in regeneracija manj uspešna.

Če se že odločimo za program, ki vključuje hkratno izgubo teže in pridobitev čvrstosti, ne smemo izgubiti več kot kilogram na teden.

Strokovnjaki priporočajo, da se na začetku osredotočimo na pridobitev čvrstejših mišic in se šele kasneje lotimo hujšanja. S čvrstimi mišicami bomo zagnali t.i. »stroj za kurjenje maščob«, s čimer bomo uspešnejši pri hujšanju in hkratni izgubi maščob, hkrati pa bodo mišice telesu že dodale nekaj definicije.

 

Kako razvijemo dober »stroj za kurjenje maščob«?

Za kurjenje kalorij lahko izvajamo vadbo na nizki, srednji ali visoki intenzivnosti. Kalorije bomo porabljali s kakršno koli vadbo. Razlika se pojavi pri vrsti kalorij. Na visoki intenzivnosti bomo porabljali kalorije iz ogljikovih hidratov, kar je super za izgubo teže. Če želimo pokuriti kalorije iz maščobnih oblog, pa je bolj priporočljiva dolga vadba v zmernejšem tempu.

 

Režim prehrane

Za učinkovito izgubo maščobe ne izvajajmo radikalnih diet. Obroki naj bodo zdravi in uravnoteženi, zmanjšajmo pa količino sladkorja (sladice, sladke pijače, sadni sokovi, čokolada, pecivo, …).

Z manjšim vnosom sladkorja bomo lažje uravnali apetit. Konsistenten bo tudi naš nivo energije, zaradi česar bomo manjkrat posegli po »sladkarijah, ker nam je padel cuker«.

Jejmo torej bolj zdravo, z manjšo količino sladkorja – pozor: sladkorja, ne ogljikovih hidratov.

 

Ključ je v doslednosti

Če bomo 2 dni jedli zdravo in telovadili, nato pa 3 dni jedli sladkarije, se nam slabo piše. Trening in pravilno prehranjevanje moramo izvajati redno. Le tako bomo dosegli rezultate. Pri obojem ne pretiravajmo, saj bomo hitreje odnehali. Raje se vadbe in prehrane lotimo zmernejše – tako bosta postali del našega novega življenja, za dodatno motivacijo pa nam bodo tudi novi rezultati.

Smo v tebi vzbudili željo po plavanju? Pridruži se nam in uživaj v čvrstem telesu 🙂

Prijavi se na plavalni tečaj!

Prvi trening je za pokušino in je zato brezplačen 🙂

Plavanje - footer signup
V preteklosti sem že plaval/a ali tekel/la ali nordijsko hodil/a pri Pulz športu *
Termin *
Paket *
Plačati želim
reCAPTCHA

Podari športni darilni bon

 


Prijavi se na Pulzove e-novice

Zaupaj nam svoj e-poštni naslov in bodi vedno na tekočem. Prejmi obvestila o dogodkih, novostih, …

Naši partnerji in stranke