7 Blagodejnih učinkov plavanja

Plavanje je ena izmed boljših oblik rekreacije, ki blagodejno vpliva na oblikovanje celotnega telesa. Za vse tiste, ki se ne navdušujete nad tekom, kolesarjenjem in drugimi oblikami aerobne vadbe, hkrati pa si želite oblikovati telo, ga razgibati in sporostiti. Pred vami je sedem razlogov zakaj plavanje pozitivno vpliva tako na vaše telo kot tudi na duha.

7_blagodejnih_ucinkov_plavanja

IZBOLJŠUJE SPLOŠNO VZDRŽLJIVOST IN MOČ

S plavanjem krepimo mišično moč, povečujemo vzdržljivost in gibčnost ter izboljšujemo telesno držo. Najbolj hvaležne vam bodo mišice nog, ramenskega obroča, hrbta, prsne mišice ter mišice trupa, ki jih boste z rednimi treningi kaj hitro okrepili. Plavanje je posebej primerno za ljudi, ki se spopadajo s prekomerno težo, nosečnice in vse tiste, ki imajo težave z nogami in ledvenim predelom hrbta.

RAZBREMENJUJE KOSTI IN SKLEPE

Zaradi manjše gravitacije vaše telo v vodi pravzaprav lebdi, zaradi česar je obremenitev vaših sklepov in kosti toliko manjša. Zmerno plavanje v topli vodi naj bi bilo tako tudi primerno za vse tiste, ki se spopadate z bolečinami v sklepih in kosteh, saj plavanje pomaga pri “mehčanju” obolelih sklepov, recimo pri pacientih z artritisom. Seveda je pred vadbo potreben posvet z zdravnikom ali fizioterapevtom.

POVEČUJE GIBLJIVOST

Drsenje telesa skozi vodo povečuje gibljivost celotnega telesa in sklepov.

IZBOLJŠUJE IMUNSKI SISTEM

Hladna voda aktivira in krepi imunski sistem. Pritisk vode na telo dobrodejno vpliva na cirkulacijo in pospeši delovanje krvno-žilnega sistema.

KURI MAŠČOBE

Ali ste vedeli, da v eni uri aktivnega plavanja lahko porabite tudi do 500 kalorij? Plavanje je torej odlična vadba, ob kateri lahko izgubite tudi kakšen odvečen kilogram.

LAJŠA TEŽAVE Z DIHALI

Pravilno dihanje je ključ do uspeha. Ne samo, da se boste počasneje utrudili, pravilno in enakomerno dihanje vodi do popolne relaksacije. Ker smo med plavanjem v horizontalnem položaju, se nam dihalne poti lažje sporostijo in posledično lažje dihamo.

SPROŠČA

Ko boste enkrat osvojili pravilno tehniko, enakomeren ritem in pravilno dihanje, bo plavanje postalo en sam užitek in meditacija. Sporostitev, ki vam bo zlezla pod kožo in bo postala del vašega tedenskega urnika.

Prijavi se na plavalni tečaj!

Prvi trening je za pokušino in je zato brezplačen 🙂

Plavanje - footer signup
V preteklosti sem že plaval/a ali tekel/la ali nordijsko hodil/a pri Pulz športu *
Termin *
Paket *
Plačati želim
reCAPTCHA

Podari športni darilni bon

 


Prijavi se na Pulzove e-novice

Zaupaj nam svoj e-poštni naslov in bodi vedno na tekočem. Prejmi obvestila o dogodkih, novostih, …

Naši partnerji in stranke